Ik ben een meisje dat soms erg veel zit te piekeren, en vaak gaat dat heel de dag door. Dat begint me erg te irriteren. Ik heb ook het idee dat iedereen mij stom vindt.

 Soms denk ik: was ik maar overreden en lag ik maar zwaar gewond in het ziekenhuis, dan zou ik tenminste meer aandacht krijgen. Dit klinkt heel erg verwend, maar ik denk soms echt: was ik er maar niet. Wat kan ik doen zodat ik wat minder ga piekeren? Een piekerig meisje

Als je altijd overal over piekert, kan dat heel vermoeiend zijn. Dan loop je op den duur de kans dat je geen rust meer krijgt en steeds slechter gaat slapen omdat je ook ’s nachts piekert. Afleiding helpt, zeker op momenten dat je gedachten met je op de loop gaan. Ga wat lezen, tv kijken of computeren. Dan heb je geen tijd om aan andere dingen te denken. Wat je ook kunt doen is jezelf toestemming geven een bepaalde tijd per dag te piekeren. Bijvoorbeeld als je op de fiets zit of onder de douche staat. Of schrijf de gedachten die je bezighouden op. Misschien dat je ze dan gemakkelijker kunt loslaten. Schrijf dan ook meteen op wat je denkt eraan te gaan doen. Als je dan toch weer gaat piekeren, kun je teruglezen wat je hebt opgeschreven en ben je misschien sneller gerustgesteld. De oplossing staat al op papier, dus er is dan geen enkele reden om er nog verder over te gaan piekeren.