Ik ben een meisje van 14 jaar en zit in de tweede. Toen ik in de brugklas zat, was ik best wel populair. Ik had heel veel vriendinnen en héél veel jongens vonden mij leuk.

Sinds ik in de tweede zit, is dat voor mijn gevoel veranderd. Ik heb nog steeds wel dezelfde vriendinnen, maar ik heb het gevoel dat jongens me niet meer zo leuk vinden. Tenminste, mijn vriendinnen zeggen van wel, alleen ik heb het gevoel van niet. Ik vind ook dat ik steeds miskopen doe qua kleding. Dan zie ik iets in de winkel en dan denk ik: gaaf, dat wil ik. Maar thuis vind ik het niet meer zo leuk en ruilen kan dan blijkbaar niet meer. Misschien denken jullie nu wel dat het leven helemaal niet draait om populair en mooi zijn en dat weet ik ook wel hoor, want verder gaat alles prima. Maar hebben jullie misschien toch tips voor mij zodat ik weer populair(der) word?! Schorpio-lover

Je hebt gelijk: het leven draait niet om populair zijn, maar het is wel handig als je het bent. Dat betekent dat veel mensen je aardig vinden en dat er altijd wel iemand is die met je wil praten of iets met je wil ondernemen. Is dat echt zo drastisch veranderd het afgelopen jaar of twijfel je gewoon een beetje aan jezelf? Je hebt nog steeds veel vriendinnen en blijkbaar ook nog genoeg jongens die je leuk vinden. En dan die miskopen… Als iets echt niet goed past als je thuiskomt, heb je altijd 10 dagen de tijd om het te ruilen. Hou op met twijfelen. Blijkbaar ben jij een leuke meid met veel vrienden en vriendinnen. Geniet van je leven en van de mensen om je heen. Een aanbidder meer of minder is geen voorwaarde om gelukkig te zijn. Als je blij bent met jezelf, straal je dat uit en dan zijn mensen ook blij als ze jou zien!