Ik heb al best veel meegemaakt. Mijn ouders zijn gescheiden en daar heb ik het best wel moeilijk mee. Mijn moeder is aan de drugs en mijn vader zie ik eigenlijk nooit meer. En ik ben ook verkracht door mijn neef.

Toen was ik zwanger en moest ik een abortus. Door al die problemen kreeg ik een eetstoornis. Ik word door heel veel mensen wel geholpen en ik heb ook iemand met wie ik een keer per week ga praten, maar ik zit nog steeds best wel diep in de put. Soms zie het echt niet meer zitten. Wat moet ik doen? Anoniem

Je hebt een heleboel nare dingen meegemaakt. Logisch dat je je rot voelt en het leven soms niet meer ziet zitten. Gelukkig word je door heel veel mensen geholpen. Er wordt wel eens gezegd: ‘Als je heel diep in de put zit, is er maar één weg en die is omhoog.’ Dat is moeilijk, maar na al deze ellende kan het alleen maar beter gaan. Houd dus vol en laat je helpen door al die mensen die er voor je zijn. Ze houden van je en doen hun best om ervoor te zorgen dat jij weer gelukkig kunt worden. Het kan nog even duren, maar er komt een moment waarop je beseft dat alle ellende voorbij is. Geef dus niet op! Heel veel sterkte!