Dit verhaal wil ik niet aan een bekende van mij vertellen, dus schrijf ik naar GIRLZ.
Ongeveer een halfjaar geleden hadden mijn vriendinnen veel problemen en ik had problemen met mijn ouders. Een van mijn vriendinnen sneed zich, en al snel deed ik dit ook.

Ik wist dat het verkeerd was, maar toch bleef ik doorgaan en raakte ik gewoon verslaafd, want ik vergat door het snijden alles wat er ooit was gebeurd. Vroeger werd ik gepest en bedreigd. En geen enkele volwassene wist hiervan. Alles wat er toen is gebeurd, kwam in een keer terug. Ik at steeds minder, sneed mezelf steeds dieper en liet mijn vriendinnen in de steek. En ik kreeg ergere ruzies met mijn ouders. Ik had al een stuk of tien zelfmoordplannen klaarliggen, want ik wilde gewoon dood. Toen kwam school erachter en stuurde me naar de zorgcoΓΆrdinator. Ik loog alleen maar tegen haar en uiteindelijk hoefde ik niet meer naar haar te komen. Maar nu krijg ik weer te maken met die mensen van vroeger, want die weten dat ik me sneed en nu word ik uitgescholden voor emo, kankeremo, kankerhoer, slet, en nog allemaal andere dingen. Ik heb echt geen idee meer wat ik moet doen. Xxx Nobody

Uiteindelijk kom je toch jezelf tegen. School heeft geprobeerd je te helpen, maar je hebt je daar handig onderuit weten te wurmen. En nu word je geconfronteerd met dezelfde problemen die ervoor hebben gezorgd dat je in deze situatie terecht bent gekomen. Terwijl je de kans hebt gekregen om er uit te komen. Er waren mensen bereid je te helpen, maar je hebt er geen gebruik van gemaakt. Het is nooit te laat voor een tweede kans. Ga terug naar die zorgcoΓΆrdinator, vraag om hulp, praat over al je problemen – niet alleen die van het laatste halfjaar, maar ook die van vroeger. En ga dan desnoods naar een andere school waar je met een schone lei kunt beginnen, waar niemand je kan herinneren aan wie jij vroeger was en wat je hebt gedaan. Gun jezelf een nieuwe start!

Lees ook: Mooie quotes voor als je je down voelt