Ik heb een probleempje, ik wil heel graag naar een psychiater. Ik heb namelijk vaak ruzie met mijn broer en ik zit soms aardig in de knoop. Ik moet soms om de raarste dingen huilen en daar wil ik overheen komen.

Alleen mijn ouders zijn niet weg van een psychiater. Hoe kan ik erheen zonder dat zij het te weten komen? Ik zit hier heel erg mee. Kunnen jullie mij misschien helpen? En ik durf niet mijn mentor of iemand anders in te lichten. Stiertje

Een psychiater is geen kant-en-klare oplossing voor problemen. Sterker nog, een psychiater is een arts die over het algemeen vooral mensen met een ernstige geestelijke ziekte behandelt. Voor klachten zoals die van jou, zou je bij een psycholoog terechtkomen. Die praat met mensen, begeleidt ze of zoekt een geschikte therapie om de problemen op te lossen. Maar in jouw geval lijkt ook dat misschien iets te veel van het goede. Sommige dingen moet je gewoon eerst proberen zelf op te lossen. Ruzies met je broer, huilbuien – het kunnen ook gewoon puberhormonen zijn. Een goed gesprek met je ouders, een vriendin of iemand anders bij wie je je hart uit kunt storten, kan al wonderen doen.