Groot nieuws voor alle fans van Barbie deze week: de wereldberoemde pop is er nu ook met een maatje meer, een andere huidskleur of met een afwijkende (lees: geringere) lengte. Niet iedereen is daar superblij mee. Veel mensen zeggen dat Barbie vooral heel erg laat is met haar veranderende uiterlijk.

Want zeg nou zelf: overal op straat zie je mensen met verschillende huidskleuren, kapsels en lichamen. Waarom hadden de makers van Barbie er dan 57(!) jaar voor nodig om te ontdekken dat hun pop met lange blonde haren misschien een beetje afweek van het straatbeeld? En dat superslank, superlang en lang blond haar echt niet de enige manier is waarop vrouwen mooi kunnen zijn?

Aan de andere kant wil Barbie met de nieuwe poppen: β€œjonge meisjes en ouders een bredere kijk op schoonheid geven”. Tja, en daar zijn ze dan misschien een beetje laat mee, het is natuurlijk wel een goed idee.Β 

Wat vind jij? Is het een goed idee dat Barbie vanaf nu in meer varianten te koop is? Of was dat volgens jou helemaal niet nodig geweest?

Lees ook: Ben jij suikerverslaafd? Dan is dit Instagram-account shockerend!

Β