Appelflappen zijn eigenlijk het hele jaar door lekker, maar met oud en nieuw zijn ze echt een must! Hier vind je het recept om ze zelf te maken.

Wat heb je nodig?
– 1 pakje bladerdeeg
– 4 appels
– 50 gr rozijnen
– 50 gr suiker
– 1 ei
– 1 theelepel kaneel

 

Wat moet je doen?
Stap 1: schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in stukjes
Stap 2: meng in een kom de stukjes met de suiker, rozijnen en kaneel
Stap 3: schep het appelmengsel op het midden van elk plakje bladerdeeg en vouw de plakjes dubbel tot een driehoek. Druk de randjes goed aan
Stap 4: bestrijk de bovenkant van de appelflappen met losgeklopt ei en strooi er eventueel een beetje suiker overheen
Stap 5: bak de appelflappen circa 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden
Stap 6: haal de appelflappen uit de oven en laat ze nog even 5 minuten afkoelen

Eet smakelijk!