Een cadeautje wordt nog leuker als het op een speciale manier is ingepakt! Een belangrijk onderdeel daarvan is het cadeaulabel. Dit is het label waarop je de naam schrijft van de gelukkige waarvoor het cadeau is bedoeld. Wat dacht je ervan om dit te doen op een koekje? Check hier hoe je dat maakt!

Wat heb je nodig?
Voor ongeveer 10 cadeaulabel koekjes
– 1 ei
– 100 gram witte basterdsuiker
– 250 gram bloem + wat extra om te bestuiven
– 125 gram boter
– 1 zakje vanillesuiker
– verschillende kleuren decoratiestiften

 

Wat moet je doen?
Stap 1: haal de bakplaat uit de oven en leg hier bakpapier op. Verwarm vervolgens de oven voor op 200 °C.

Stap 2: kneed met je handen 1 ei, 100 gram witte basterdsuiker, 250 gram bloem, 125 gram boter en 1 zakje vanillesuiker tot een gladde bal.

Stap 3: bestrijk je werkblad met wat bloem zodat de koekjes niet blijven plakken en rol de deeg met een deegroller uit tot een dikte van ongeveer 1 centimeter.

Stap 4: snijd met een mesje de vorm van een cadeaulabel uit het deeg. Prik vervolgens met je vinger een gaatje in het deeg waar straks een lint doorheen gaat.

Stap 5: leg de cadeaulabel koekjes op de bakplaat en stop deze 15 minuten in een voorverwarmde oven.

Stap 6: zodra de cadeaulabel koekjes afgekoeld zijn, kun je ze versieren met de decoratiestiften. Wees hierbij creatief; alles kan! Vergeet niet de naam van de persoon waarvoor het cadeau bedoeld is op het label te schrijven.

Stap 7: wacht tot de decoratie hard geworden is, dan pas kun je de cadeaulabel koekjes met een leuk lint vastmaken aan de cadeaus. Veel plezier met geven!