Zit bij jou thuis tijdens kerst ook het hele huis vol met familie en vrienden? Zo gezellig! Verwen de visite deze kerst eens met zelfgemaakte marshmallow pops. Superleuk om te geven én te maken!

Wat heb je nodig?
Voor 10 Christmas marshmallow pops
– 15 kerst-zuurstokjes
– 10 marshmallows
– 1 pure chocoladereep

Wat moet je doen?
Stap 1: stop 5 kerst-zuurstokjes in een plastic zakje en knoop deze goed dicht zonder dat er nog lucht in zit. Rol vervolgens met een deegroller over het plastic zakje zodat de zuurstokjes in kleine stukken breken. Leeg het plastic zakje in een schaaltje.

Stap 2: breek de chocolade in stukjes en laat het smelten. Dit kan op twee manieren: in de magnetron (de makkelijkste manier) of boven het fornuis. Als je een magnetron hebt, doe je de stukken chocola in een magnetronbestendige schaal en zet je deze op de laagste stand voor 30 seconden in de magnetron. De andere manier is de chocola laten smelten boven het fornuis. Breng een pan voor de helft gevuld met water aan de kook en hang hierboven de schaal (geen plastic) met chocolade. Zorg ervoor dat de schaal niet het water raakt. Blijf roeren tot de chocolade helemaal gesmolten is.

Stap 3: doop de 10 marshmallows tot de helft in de gesmolten chocolade en rol ze vervolgens door de stukjes kerst-zuurstokjes.

Stap 4: leg de marshmallows op een leuke schaal en prik de 10 overgebleven kerst-zuurstokjes erin.
Voilà, de Christmas marshmallow pops zijn klaar!

Tip: in plaats van op een schaal kun je de Christmas marshmallow pops ook leuk presenteren door ze aan de rand van een beker thee of warme chocolademelk te hangen!