Het is natuurlijk supereasy om een ’s middags soep uit een pakje te nemen. Maar… een homemade soepje is véél lekkerder én gezonder! Check hieronder ons favo soepje Uit Pauline’s keuken!


Ingrediënten (voor 4-6 personen)
2 tomaten
3 rode paprika’s
1 ui
2 tenen knoflook
1 rode chilipeper
1 el tomatenpuree
0,75 liter kippenbouillon
Handje verse peterselie
4-6 el crème fraiche
Olijfolie
Peper en zout
Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht).
  2. Snijd de paprika’s in vieren en verwijder de zaadlijsten. Vet een braadslede in met wat olijfolie. Leg de paprika met de schil naar boven in de braadslede.
  3. Rooster de paprika’s 20/25 minuten, totdat de schillen zwart geblakerd zijn. Doe de paprika’s in een afgesloten plastic zakje. Op deze manier laat de schil gemakkelijk los. Haal de paprika’s na een minuut of 5 uit het zakje en je kunt de schil heel gemakkelijk verwijderen.Tip van GIRLZ: je kunt ook een pot geroosterde paprika’s gebruiken.
  4. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verwijder de zaadjes uit de chilipeper en hak de peper fijn.
  5. Fruit dit in wat olijfolie.
  6. Voeg de tomatenpuree toe en verhit kort.
  7. Was de tomaten en snijd deze in stukken. Ontvel de paprika’s en snijd deze ook in stukken. Voeg ze bij de uien.
  8. Voeg de bouillon toe en laat het mengsel ongeveer 15-20 minuten zacht koken.
  9. Pureer de soep glad met een staafmixer.
  10. Breng de geroosterde paprikasoep verder op smaak met wat peper en zout. Garneer de soep met de verse peterselie en een eetlepel crème fraiche.