Het is morgen Pasen! Het perfecte moment om jouw bakkunsten uit te proberen tijdens de paasbrunch. Wat dacht je van deze heerlijke, reuze croissantkrans gevuld met ei en ham?

Ingrediënten:
één verpakking croissantdeeg (reuze croissants)
6 eieren
hamblokjes
half zakje geraspte kaas
scheutje melk
Italiaanse kruiden

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op de temperatuur die staat aangegeven op de verpakking van het croissantdeeg.
2. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de zes croissantjes in de vorm van een ster tegen elkaar aan. Plak dus de hoekjes tegen elkaar aan en duw ze goed aan zodat ze niet los komen.
3. Mix de eieren met een scheutje melk en een beetje Italiaanse kruiden.
4. Bak ze al roerende in de pan, zodat je scrambled eggs krijgt.
5. Beleg het croissantdeeg met ham en ei. Zorg ervoor dat je dit op de binnenste rand doet en dus niet in de punten van de croissantjes.
6. Strooi geraspte kaas over je ham- en eimengsel heen.
7. Vouw de puntjes van het deeg naar binnen en zorg ervoor dat de punten elkaar allemaal raken in het midden.
8. Smeer je croissant in met een beetje geklutst ei of melk zodat ‘ie lekker bruin wordt.
9. Bak af totdat ze bruin en gaar zijn (aantal minuten staat ook op de verpakking van het deeg).
10. Snijd de reuze croissant in stukjes en smullen maar!

Lees ook het recept: Easy Eggs