Het is superleuk om je lover te verwennen met een zelfgemaakte Valentijnscake. Dat het ook helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn, blijkt uit de volgende DIY.

Wat heb je nodig?

– 1 pak thee biscuitjes
– 2 theelepels kaneel
– 250 gram roomboter (ongezouten)
– 2 eieren
– 250 gram roomkaas
– 250 gram zure room
– 1 theelepel vanille-extract (de supermarkt)
– 2 eetlepels suiker
– Rode of roze kleurstof (HEMA of Xenos)
– Mixer
– Mengkom
– Hartjesvormpjes (1 grote of 4 kleintjes)

Wat moet je doen?

Stap 1
Als eerste ga je de biscuitjes in kleine stukjes breken. Dit doe je gewoon met je handen. Wanneer je dit hebt gedaan leg je ze in een handdoek. Vouw de handdoek om en pak een deegroller waar je de kruimels verder mee fijnprakt en slaat tot kleine kruimeltjes. 

Stap 2
De kruimeltjes stop je in een mengkom. Hier doe je de kaneel en de boter doorheen. Dit meng je heel goed en dan vul je de hele bodem van je hartjesvorm met een laagje van dit mengsel.  Gedaan? Dan mag het nu een halfuurtje de koelkast in.

Stap 3
Nu het hart in de koelkast staat heb je mooi even de tijd om de roomkaas, zure room en eieren met elkaar te mengen. Allereerst stop je de roomkaas in de mengkom. Dit roer je een minuutje door totdat het minder dik is en dan doe je de suiker erbij. Mix nog een beetje en voeg dan de zure room en eieren toe. Vervolgens meng je dit nog een minuutje goed door elkaar, totdat je een glad mengsel overhoudt.

Stap 4
Het mengsel is bijna af! Als laatste moet er nog een beetje vanille in en de kleurstof, om een mooi kleurtje aan de cake te geven. O en je hart mag al bijna de oven in, dus zet deze alvast aan op 160 graden.

Stap 5
Is het halfuurtje al om? Zet dan allereerst wat water op. Dit heb je voor de volgende stap nodig. Daarna kun je het vormpje uit de koelkast halen en opvullen met het mengsel wat je net gemaakt hebt. Blijf wel een stukje onder de rand zitten anders overstroomt het misschien in de oven.

Stap 6
Heb je het hartje helemaal gevuld? Stop het dan in een ovenschaal of plaat waar water in kan. Allereerst zet je de plaat in het midden van de oven en vul hem dan met gekookt water. Kijk wel uit dat je, je hier niet aan brandt! (Misschien is wat hulp van je moeder hier niet overbodig). De oven mag nu 15 minuten aan bij kleine hartjes en een halfuurtje bij een grote vorm.

Stap 7
Is je cheesecake klaar? Nog niet gelijk beginnen met eten, want eerst moet het hart weer de koelkast in. Ongeveer een uurtje, dan is het namelijk goed koud en makkelijk uit het vormpje te halen

Stap 8
Is het uurtje voorbij? Dan kan je de hartjes uit hun vormpje halen. Je kunt dit het beste doen door ze omgekeerd op een bordje te zetten, dan nog een bordje erop te zetten en weer om te draaien. Zo zien ze er het mooist uit. 

Tip: Wil je ze nog een tekstje geven? Doe dan een klein beetje kleurstof in een bakje, pak een dun kwastje en schrijven maar! 

Lees ook: het recept voor valentijnlolly's.