What to do op een koude regenachtige herfstdag? Alle dvd’s uit de kast heb je al bekeken en je kamer heb je al tien keer opgeruimd. Wij hebben de perfecte oplossing: herfstcupcakes bakken! Deze tcupcakes zijn superlekker met een appelkaneelsmaak en witte botercrème. Dus haal alles uit de kast en laat zien wat voor keukenprinses jij bent!

Cupcakes
Wat heb je nodig? (voor 12 cupcakes)
– 125 gram zachte boter
– 125 gram zelfrijzend bakmeel
– 125 gram kristalsuiker
– 2 eetlepels melk
– 2 grote eieren
– 1 zure appel
– 2 eetlepels kaneel

Wat moet je doen?
Stap 1: Verwarm allereerst je oven voor op 170 graden en plaats de papieren vormpjes in de bakplaat.
Stap 2: Snijd de boter in blokjes en mix tot een gladde massa.
Stap 3: Voeg daarna de eieren en de melk toe.
Stap 4: Nu voeg je het bakmeel en de suiker toe en klop je het geheel in 3 minuten tot een egaal, luchtig beslag.
Stap 5: Snijd als laatste de appel in stukjes en voeg deze en het kaneel toe aan het beslag.
Stap 6: Vul de vormpjes iets meer dan de helft en bak de cupcakes ongeveer 20 minuten in de oven. Houd de cupcakes wel in de gaten, want de tijd kan verschillen per oven.

Tip: als je zeker wilt weten of de cupcake klaar is, steek dan een satéprikker in de cupcake. Als deze droog uit de cake komt, is hij helemaal klaar!

De cupcakes zijn nu klaar, maar ze zien er nog niet herfstig uit. Daarom maken we een botercrème die we later versieren als een pompoen.

Botercrème topping
Wat heb je nodig? (voor 12 cupcakes)
– 250 gram poedersuiker
– 250 gram zachte boter
– 2 eetlepels heet water
– 4 theelepels kaneelpoeder
– 1 theelepel vanille-extract

Wat moet je doen?
Stap 1: Doe de boter in een kom en klop het glad.
Stap 2: Voeg langzaam de poedersuiker toe en mix het geheel tot een mooie crème.
Stap 3: Voeg als laatste het water, de vanille-extract en het kaneelpoeder toe en mix het tot een geheel. Hoe langer je het mixt, hoe beter!
Stap 4: Nu kun je de topping op de cupcakes spuiten. Maak er een mooi toefje van.

Versiering
Wat heb je nodig?
– Eetbare oranje glitters
– Groen fondant
– Groene snoepjes
– Blaadjesuitsteker

Wat moet je doen?
Stap 1: Dip de cupcakes in een bak met de oranje glitters, zodat al het botercrème wordt bedekt.
Stap 2: Steek hierna een klein groen snoepje in het midden van de botercrème voor het steeltje.
Stap 3: Voor het kleine, groene blaadje op de cupcake gebruik je het fondant. Rol het uit en snij er een klein blaadje uit.
Stap 4: Druk het blaadje zachtjes op de botercrème en violà! Je cupcake is helemaal klaar!

Recept: Halloween-cupcakes