Ben je verslaafd aan kerstkransjes? Nog lekkerder zijn kerstkransjes die je zelf hebt gebakken. Hier vind je het recept.

Wat heb je nodig?
– 100 gram boter
– 100 gram suiker
– 200 gram bloem
– 1 ei
– 1 zakje vanillesuiker
– Snufje zout
– Geschaafde amandelen
– Uitsteekvormpjes

Wat moet je doen?
1. Snijd de boter in kleine stukjes en doe het in een kom
2. Voeg de bloem, suiker, snufje zout en een half geklutst ei toe
3. Kneed de ingrediënten tot een samenhangende deegbal
4. Doe het deeg in huishoudfolie en leg het 30 minuten in de koelkast
5. Verwarm de over alvast voor op 150 graden
6. Haal het deeg uit de koelkast en rol de bal uit met een deegroller tot een plak van ongeveer vijf mm dikte. Tip: strooi een beetje bloem op het aanrecht om plakken te voorkomen
7. Steek het deeg uit met een uitsteker en maak in het midden een gat met bijvoorbeeld een appelboor
8. Bedek de bakplaat met ovenpapier en leeg de koekjes erop
9. Bestrijk de koekjes met de rest van het geklutste ei
10. En bestrooi de koekjes met het amandelschaafsel
11. Bak vervolgens de koekjes in ongeveer 20 minuten lichtbruin

Tip! Doe lintjes om de koekjes en hang ze in de kerstboom.