Chocolade en pindakaas zijn superlekker, dus hoe yummie zouden ze dan wel niet samen zijn?! Wij laten in 3 stappen zien hoe jij vliegensvlug een heerlijke cake in een mok (!) kunt maken. Het is supersimpel en je hebt niet eens een oven nodig!

 

 

Wat heb je nodig?
1 grote mok
5,5 eetlepels bloem
2 eetlepels suiker
1 eetlepel cacaopoeder
4 eetlepels melk
1,5 eetlepel zonnebloemolie
1 eetlepel pindakaas
Een snufje bakpoeder
Een snufje zout

Wat moet je doen?
Stap 1: Doe de bakpoeder, suiker, cacaopoeder, bloem en zout samen in de mok. Roer dit goed door met een vork of een kleine garde.
Stap 2: Voeg nu de melk, zonnebloemolie en pindakaas toe. Meng dit tot een glad beslag.
Stap 3: Zet het voor 1 minuut en 10 seconden op de hoge stand in de magnetron. Je zal zien dat het eerst heel erg gaat rijzen, waarna het daarna weer inzakt. Dit maakt niet uit, het blijft superlekker!

Tip: De mokcake is nog lekkerder als je er ook wat mini-marshmallows en nootjes doorheen mixt!