Yum! Monchoutaart met een flinke laag kersen en een bastognekoek-bodem. We love it! Wij vonden dit lekkere recept van zoetrecepten.nl en probeerden hem meteen uit. Jij ook?

Ingrediënten:
200 gram bastognekoeken
75 gram roomboter (ongezouten)
250 milliliter slagroom
één zakje klopfix
één zakje vanillesuiker
200 gram monchou
75 gram fijne kristalsuiker
één blik kersenvlaaifruit

Bereidingswijze:
1. Maak de bastognekoeken klein. Dit kun je doen door ze in een plastic zakje te doen en er voorzichtig op de slaan met een deegroller. Zorg er wel voor dat de lucht uit het zakje kan, zodat het niet ontploft.

2. Bekleed de bodem van je springvorm met bakpapier.

3. Zet een steelpannetje op het vuur en smelt hier al roerend de boter in. Voeg de bastognekoeken hierbij en roer goed door.

4. Verdeel het mengsel over de bodem van je springvorm en duw plat met een lepel. Zet de vorm in de koelkast zodat hij kan afkoelen.

5. Mix de slagroom samen met de klopfix en de vanillesuiker.

6. Mix de monchou in een andere kom met de suiker tot een glad mengsel.

7. Schep de monchou bij de slagroom en mix nog even kort door op de laagste stand.

8. Verdeel het mengsel over de koekbodem en zet de taart minstens drie uur in de koelkast.

9. Versier de bovenkant met vlaaifruit en smullen maar!

Lees ook: Recept – Easy Eggs