Oud en nieuw staat weer voor de deur en dat betekent vuurwerk, eten en heel veel gezelligheid! En de Hollandse oliebollen kunnen hierbij natuurlijk niet ontbreken. Check hier snel hoe je 24 overheerlijke oliebollen met appels maakt!

Wat heb je nodig?

– 1 liter plantaardige olie
– 1 el suiker
– 190 gram bloem
– 2 theelepels bakpoeder
– 1 snufje zout
– 160 ml melk
– 1 el plantaardige olie
– 2 losgeklopte eieren
– 375 gram geschilde stukjes appel
– 200 gram kaneelsuiker

Wat moet je doen?
Stap 1: giet 1 liter plantaardige olie in de frituurpan en verhit dit op 190 graden.

Stap 2: pak een grote kom en meng hierin de suiker, de bloem, het zout en de bakpoeder door elkaar. Doe er vervolgens de melk, de olie en de eieren bij en mix dit goed door. Roer als laatst de stukjes appel door het mengsel heen.

Stap 3: gebruik twee eetlepels om wat beslag uit de kom te pakken en laat dit rustig in de frituurpan vallen. Frituur de bollen in ongeveer vijf minuten aan beide kanten goudbruin. Let op dat je de oliebollen af en toe even omdraait en er niet te veel tegelijk in de pan legt.

Stap 4: als de oliebollen goudbruin zijn, haal je ze voorzichtig met een schuimspaan uit de pan en laat je ze uitlekken op een stuk keukenpapier. Rol de bollen als ze warm zijn nog even door de kaneelsuiker heen en ze kunnen op tafel!

Bron: Allrecipes