Yum! Zie jij ook wel eens zo’n heerlijk brood langskomen met zo’n lekkere dikke korst vol kaas? Nou, dat is dus een plukbrood en wij op de redactie zijn fan. Leuk als hapje in de avond of als voorafje. Hoe je het maakt? Nou zo!

Ingrediënten voor de pesto:
– 20 gram basilicum
– 20 gram pijnboompitten
– 20 gram Parmezaanse kaas
– 1 teentje knoflook
– 50 ml olijfolie
– snufje zout

Ingrediënten voor het brood:

– Een pak Rustiek Oerbrood van Koopmans
– 275 milliliter water
– 20 gram boter

Extra’s:
– 3 eetlepels crème fraîche
– 100 gram gerookte kip
– 75 gram geraspte kaas

Bereidingswijze:

1. Maak het brood zoals op het pak staat aangegeven. Volg alle stappen, maar laat hem 5 minuutjes korter in de oven zitten.
2. Maak ondertussen de pesto. Rooster de pijnboompitjes in een lege pan. Pel het knoflookteentje en voeg alles bij elkaar. Mix dit met een keukenmachine, blender, staafmixer of een ander apparaat waardoor het klein gehakt wordt.
3. Haal het brood dus 5 minuten eerder uit de oven. Laat een beetje afkoelen en snijdt vierkantjes in het brood (zoals op de foto). Let er wel op dat je hem niet helemaal doorsnijdt.
4. Meng de crème fraîche met de pesto en vul de spleten van het brood hiermee.
5. Verdeel de kip ook in de spleten en bestrooi het brood met de geraspte kaas.
6. Bak nog 5 à 10 minuten af in de oven en smullen maar!

Lekker om te serveren bij allerlei kleine hapjes of bijvoorbeeld een kaas- of hamplankje.

Lees ook: Recept: geroosterde paprikasoep