Ben jij fan van witte chocolade en vind jij dit véél lekkerder dan de gewone, saaie melkvariant? Dan is dit witte chocoladetaart-recept echt iets voor jou! Lekker voor in het weekend of tijdens de feestdagen. Check het recept hier!

 

 

 

 

Wat heb je nodig?
– 200 gram bloem
– Zout
– 500 gram witte basterdsuiker
– 1 zakje vanillesuiker
– 75 gram boter
– 500 gram witte chocolade
– 1 citroen
– 4 eieren
– 1 pak gedroogde linzen
– 1 beker (500 gram) crème fraîche
– 2 eetlepels poedersuiker
– Bakpapier
– Springvorm
– Deegroller

Wat moet je doen?
Stap 1: zeef de bloem boven een kop. Voeg hier ook 1 mespuntje zout, de basterdsuiker en vanillesuiker aan toe. Meng het goed door elkaar.
Stap 2: snijd de boter in blokjes en doe het in de kom. Kneed het geheel goed door tot kruimels.
Stap 3: boen de citroen schoon en rasp de schil.
Stap 4: voeg de geraspte citroen en 1 ei toe aan het mengsel in de kom en kneed het tot een soepel deeg. Maak er een bal van, verpak het in folie en laat het een halfuurtje in de koelkast staan.
Stap 5: doe bakpapier op de bodem van de springvorm en vet de randen in met boter.
Stap 6: bestuif een werkblad met bloem en rol het deeg erover uit. Leg het vervolgens in de springvorm en snijd het te veel aan deeg weg. Prik met een vorm gaatjes in de bodem.
Stap 7: zet de springvorm weer een halfuurtje in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 graden.
Stap 8: bedek de taartbodem met bakpapier en strooi de linzen erop. Bak 10 minuutjes in het midden van de oven.
Stap 9: hak 300 gram chocolade in kleine stukjes. Neem de vorm uit de oven en verwijder het bakpapier van de linzen. Bak de bodem nog eens vijf minuten.
Stap 10: verlaag nadat de bodem is gebakken de oven tot 180 graden en haal de bodem eruit.
Stap 11: hang een kom in een iets grotere pan met kokend water. Zorg dat de kom het water niet raakt. Doe hier de stukjes chocolade in en laat het smelten.
Stap 12: doe de gesmolten chocolade en crème fraîche in een kom. Voeg hier de rest van de eieren aan toe en roer het goed door elkaar.
Stap 13: schep het mengsel op de gebakken bodem en bak het nog eens 25 minuutjes in het midden van de oven. De vulling hoeft niet helemaal hard te worden.
Stap 14: laat de taart afkoelen. Smelt de rest van de chocolade op dezelfde manier als bij stap 11 en bestrijk de taart met een dun laagje chocolade.
Stap 15: bestrooi het geheel met wat poedersuiker. Of doe er wat blauwe bessen of aardbeitjes op.

En klaar is jouw overheerlijke witte chocoladetaart! Jummie.

Bron: Albert Heijn

Lees ook: Recept – Halloween cakepops