Deze maand blogt Lisanne voor GIRLZ over, jawel, boeken. Haar eerste blog is meteen een verdrietige. Afgelopen maandag overleed Helen Vreeswijk. Lisanne neemt afscheid.

Lisanne: Dit is mijn eerste artikel van de vier. Ik ben de blogger van de maand . Ik heb er ontzettend veel zin in, maar het eerste artikel is helaas niet zo heel vrolijk. Toch wil ik dit artikel niet heel negatief maken, want het gaat over een van mijn inspiratiepersonen: schrijfster Helen Vreeswijk. Zij is helaas op maandag 31 oktober 2016 overleden op 55-jarige leeftijd.

Helen Vreeswijk was geboren op 1 maart 1961 in Den Haag. Toen Helen nog op school zat, had ze het vaak moeilijk door haar dyslexie. Daardoor begon ze met het schrijven van verhalen. Ze besloot toen dat ze later politieagente of schrijfster wilde worden. Uiteindelijk is ze politieagente geworden en zelfs uiteindelijk rechercheur. Ze heeft daar zulke heftige dingen meegemaakt dat ze besloot daarover te gaan schrijven voor jongeren.

Mijn persoonlijke top 5 van haar boeken is:
1. De stalker
2. Loverboys
3. Chatroom
4. Ontvoerd
5. Eerwraak

Ik wens jullie heel veel plezier met het lezen van deze 5 boeken . Ze zijn echt de moeite waard om te lezen. Dat was het artikel alweer voor deze week.