make-up school luidruchtig moeder gaat vreemd

Talk: ‘Ik heb een moeder die rookt’

Mijn moeder was tien jaar geleden ofzo gestopt met roken, maar een jaar geleden is ze weer begonnen. En dat lijkt wel steeds erger te worden. Ze liegt ook over hoeveel ze rookt.

Het lijkt steeds erger te worden

Mijn moeder was tien jaar geleden ofzo gestopt met roken, maar een jaar geleden is ze weer begonnen.  Na het stoppen is ze veel meer gaan roken. Ze liegt ook over hoeveel ze rookt.

Ik vind soms pakjes sigaretten op heel gekke plaatsen. Ik vind dat echt heel erg en dat heb ik ook tegen haar gezegd. En mijn broer en mijn vader hebben ook nog eens tegen mijn moeder gezegd dat ze te veel aan het roken is. Ik zit hier heel erg mee. Ik durf ook niet tegen haar te zeggen dat ze moet stoppen met roken want dan ben ik bang dat ze boos wordt. Ik heb het haar al eens gezegd, maar het werd eigenlijk steeds erger. Wat moet ik doen?

Een Kreeft

Je kunt haar niet dwingen

Het is haar lijf, haar leven. Maar je kunt haar wel aanspreken op het feit dat ze, door in huis te roken, ook schade brengt aan jullie gezondheid. Je mag haar vragen of ze niet rookt waar jullie bij zijn. En je mag tegen haar zeggen dat het niet oké is dat ze liegt over het roken. De keuze om te stoppen zal ze zelf moeten maken, daar kunnen jullie haar niet toe dwingen. Maar jullie kunnen haar wel zeggen dat ze niet mag liegen. Dat mogen jullie ook niet.

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beeld: 123RF

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb jij ook een moeder en/of vader die rookt?

Gerelateerde artikelen