Onze columnist Patricia schrijft elke week een GIRLZ-report over allerlei stuff. Patricia: “Opbiecht-alert! Ik heb wel eens stiekem een sigaretje gerookt. Maar nooit op het schoolplein. Vriendinnen van mij wel; zij stonden regelmatig buiten tussen de lessen door hun verslaving weg te werken. In de toekomst kan dat waarschijnlijk niet meer, want steeds meer schoolpleinen worden rookvrij.”

Meeroken
“YES! denk ik meteen. Ik vond het altijd vies om in de pauze op het schoolplein te staan en daar de rook van de rokers in mijn gezicht te krijgen. Meeroken is slecht voor je én je krijgt er stinkend haar van, dus bleef ik vaak maar hangen bij de kluisjes. Zonde! Want het is juist goed om tussen het leren door even een frisse neus te halen en wat vitamine D van de zon op te doen. Als ons schoolplein rookvrij was geweest, had ik waarschijnlijk vaker lekker naar buiten gegaan.”

Stoppen met roken
“Maar als zo’n rookverbod ingesteld wordt om scholieren te laten stoppen met roken, denk ik niet dat dit werkt. Je zorgt er alleen maar voor dat ze stiekem gaan roken of hun peukie net buiten het schoolplein zullen opsteken. Dan heeft zo’n verbod natuurlijk geen enkele zin…”

In het nieuwe nummer van GIRLZ kun je de column van Patricia lezen! Je kunt haar ook op Instagram, Twitter en Facebook volgen.