Ik heb een vraagje. Op een avond vroeg een vriendin van S (S is mijn beste vriendin) aan mij: ‘Ga je nog naar de disco?’ Ik zei dat ik het nog niet wist.

Toen zei ze: ‘Wil je wel bij ons staan?’ Ik zei ja. Later zei ze: ‘We willen niet dat je bij ons komt staan. Vinden we niet leuk. Het leven is hard hè?’ Hier voel ik me wel verdrietig over. Is mijn beste vriendin nu boos of is ze het er mee eens? Ik ken haar al elf jaar of zo. D

Waarschijnlijk was jouw beste vriendin net zo overdonderd als jij door deze opmerking en wist ze even niet wat ze moest zeggen. Misschien durfde ze ook niets te zeggen omdat ze bang was dat haar andere vriendin dan boos op haar zou worden. Maar het kan ook zijn dat ze inderdaad boos op je was om iets wat jij had gezegd of gedaan. Hoe dan ook, er is maar één manier om er achter te komen: vraag het haar! Als ze echt al zo lang je beste vriendin is, moet het mogelijk zijn hierover te praten. Vraag haar dus of zij er net zo over denkt en hoe zij tegen jullie vriendschap aankijkt. Dikke kans dat er niets aan de hand is en dat ze nog steeds jouw beste vriendin is. Een vriendschap van elf jaar is toch niet voorbij door één rotopmerking?!