#tothier

Rutgers start campagne #TotHier tegen seksueel geweld

Er gebeurt nog steeds te veel seksueel geweld in Nederland. De organisatie Rutgers is er klaar mee en vindt dat de overheid in actie moet komen. Daarom starten zij de petitiecampagne #TotHier om een grens te trekken.

Seksueel geweld

Wist je dat meer dan de helft vrouwen en één op de vijf mannen weleens te maken heeft gehad met seksueel geweld? Dit kan vaak zowel psychische als maatschappelijke schade hebben als gevolg. Seksueel geweld kan in kleine dingen zitten; een ongewenste aanraking op een privéplek, bijvoorbeeld. Misschien heb je het wel helemaal niet door hoe vaak seksueel geweld voorkomt en daar wil Rutgers verandering inbrengen met de campagne #TotHier.

Talk: ‘Ik ben verkracht via Skype’

#TotHier – teken de petitie!

Hoe stoppen we seksueel geweld? Rutgers vindt dat er te weinig aandacht aan wordt besteed in de politieke wereld en wil dit probleem voorleggen bij de overheid, deels aan de hand van de petitie. Zo kun jij, samen met veel andere jongeren, laten zien dat je ook vindt dat er iets moet veranderen. De organisatie zegt dat de overheid meer moet investeren in seksuele voorlichting op school en daarbuiten, alles om seksueel geweld te voorkomen.

Wil jij de petitie tekenen? Dat kan hier!

Lees ook: Aangerand

Beeld: Rutgers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen