Mijn broertje en ik hebben de laatste tijd bijna elke dag ruzie. En dan is het niet een beetje duwen en zo, maar echt slaan en schoppen. Laatst pakte hij zelfs een mes! Ik vind dat dit niet zo verder kan, dus wat kunnen we eraan doen?

Ik heb de laatste tijd ook best veel ruzie met mijn ouders en ik scheld ze uit voor erge dingen. Soms slaan ze me dan en trekken ze aan mijn haren en oren, want ik ben echt niet lief voor ze dan. Wat kan ik hieraan doen? Ik wil niet altijd ruzie hebben.

Het gaat er behoorlijk heftig aan toe bij jullie thuis. En daar maakt iedereen zich schuldig aan. Je ouders, die toch het goede voorbeeld moeten geven, slaan je en trekken je aan je haren en oren. Het wordt hoog tijd dat jullie eens met z’n allen om de tafel gaan zitten om te praten en erachter te komen wat er precies misgaat. En om afspraken te maken over wat er moet veranderen om de sfeerΒ  beter te krijgen. Als je bang bent dat jullie daar samen niet uitkomen zonder opnieuw ruzie te maken, kun je vragen of iemand daarbij wil helpen. Denk bijvoorbeeld aan een oom of tante of een goede vriend(in) van de familie. In ieder geval een volwassene die jullie allemaal goed kent. Als jullie zo door blijven gaan, wordt de situatie alleen maar erger.

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beeld: 123RF

Lees ook: