Ik ben 13 jaar en ik zit met een probleem. Mijn ma en ik hebben altijd ruzie en dat komt doordat ik altijd leuke dingen zeg over mijn pa en dan wordt zij boos.

En als ze thuiskomt en ze heeft een rotdag gehad op haar werk reageert ze dat op mij af. Wat moet ik hieraan doen? S En als ze thuiskomt en ze heeft een rotdag gehad op haar werk reageert ze dat op mij af. Wat moet ik hieraan doen? S

Als je moeder thuiskomt van haar werk, dan is ze moe. Dan wil ze waarschijnlijk even rust, maar die is er niet omdat er thuis ook van alles moet gebeuren. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ze dat mag afreageren op jou. Dat zij een rotdag heeft gehad, is niet jouw schuld. Nou kun je dat op die manier tegen haar zeggen als ze moe thuiskomt uit haar werk, maar dat werkt niet. Zeker niet als je dan ook nog zegt dat je vader wΓ©l aardig doet als hij de hele dag heeft gewerkt. Probeer het eens op een andere manier. Zet een kopje thee voor je moeder als ze thuiskomt en vraag hoe haar dag was. Geef haar een keer een complimentje over het eten of zeg dank je wel als ze je lievelingsbroek heeft gewassen. Het zijn vaak kleine dingetjes met groot effect. Je zult zien dat je moeder vanzelf gaat glimlachen als je haar vertelt dat je van haar houdt!