ruzie vader

Talk: ‘Ik heb ruzie met mijn vader’

Ik heb vandaag knallende ruzie met mijn ouders gehad! Mijn vader heeft echt een woedeaanval gekregen! Ik denk telkens dat het mijn schuld is omdat ik begon met schreeuwen dat ik koppijn had!

Ik denk vaak dat het mijn schuld is.

Ik heb vandaag knallende ruzie met mijn ouders gehad! Mijn vader heeft echt een woedeaanval gekregen! Ik denk telkens dat het mijn schuld is omdat ik begon met schreeuwen dat ik koppijn had!

Er is zelfs iets stuk gegaan! Ik voel me echt heel verdrietig nu! En ik ben bang dat mijn ouders straks gaan scheiden en dat dit door mij komt! Kunnen jullie mij alsjeblieft helpen? 

Knallende ruzies komt in de beste families voor.

Zeker als er kinderen in de puberteit rondlopen. Dat is niet leuk en niemand wordt daar blij van, maar het hoort nu eenmaal bij het proces van opgroeien, afstand nemen van je ouders, je eigen leven opbouwen en een eigen mening vormen. Natuurlijks zijn ruzies niet goed voor de sfeer in huis, maar dat wil absoluut niet zeggen dat je ouders nu meteen gaan scheiden. Als ouders uit elkaar gaan, dan komt dat doordat ze ruzie met elkaar hebben. Dat heeft bijna nooit iets te maken met een woordenwisseling met de kinderen. Als je vindt dat het jouw schuld is dat er ruzie is ontstaan, dan helpt het wel altijd om je excuses aan te bieden. Dan is alles vaak snel weer vergeten en vergeven. 

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beeld: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hebben jouw ouders ook wel is ruzie?

  • tessie
    Tessa Van Doorn
    Reactie: Als je vaak denkt dat het jouw schuld is, ga dan na waar dat vandaan komt, is het echt jouw schuld? Of wordt je schuldgevoel aangepraat? Als het het laatste is, is de grote kans dat je ouders toxisch zijn. Ik kan het weten, want mijn ouders zijn ook enorm abusive, en kunnen me bij elk dingetje schuld aanpraten, het is moeilijk om er niet in te trappen, want de manipulatie doet nog steeds vanalles met je.
    Beantwoorden

Gerelateerde artikelen