Ik zit al een tijdje met een groot probleem. Alleen ik weet niet wat ik moet doen. Ik heb ruzie met een meisje via msn, die ik in het echt ook ken.

Mijn vader zei dat ik haar moest blokken en verwijderen. Dat heb ik ook gedaan. Nu durf ik niet naar buiten want ik ben bang dat ik haar of haar vrienden tegenkom. Want ze vertelt alles door. Ze zit niet bij mij op school, dus het heeft geen zin om naar de mentor te gaan. Wat moet ik nu? Anoniempje

Of je angst terecht is, dat is moeilijk te beoordelen. Soms gaan dergelijke ruzies vanzelf over als je ze negeert. Je hebt er dus goed aan gedaan om haar te blokkeren. Maar laat je leven niet verpesten door angst, want dan maak je het alleen maar erger voor jezelf. Dan komt er een moment waarop je helemaal niet meer naar buiten durft. Ze zit niet bij je op school, dus daar kun je haar al niet tegenkomen. Vraag anders eens aan een vriendin of ze met je meegaat als je naar buiten gaat. Dan ben je in ieder geval niet alleen als je per ongeluk iemand tegenkomt.