Sommige girls wassen elke dag hun haar, maar de Amerikaanse Sarah wast haar haren helemaal niet. Sterker nog: ze heeft haar lokken al zes jaar niet met shampoo aangeraakt!

Beetje vies
“Op een dag kwam ik een oude vriendin tegen. Ze heeft prachtig glanzend haar, dus ik vroeg naar haar geheim. Ze zei dat ze was gestopt met het wassen van haar haar met shampoo. Ik vond het eerst een beetje vies, maar toch wilde ik het zelf ook een keer proberen. Als het bij haar werkt, waarom niet?” vertelt Sarah aan Seventeen.

Heel vettig
“Tijdens een vakantie van drie weken naar Thailand stopte ik met het wassen van mijn haar. Als je je hele leven je haar wast met shampoo, dan raken je haar en hoofdhuid behoorlijk van slag. Mijn haar werd heel erg vet en ik kreeg heel veel roos. Dat was heel akelig en ik schaamde me supererg. Pas na zes weken werd het minder vettig en de roos minder. Na nog eens zes weken zag ik een echte verandering: mijn hoofdhuid stopte met het overproduceren van talg. Het was nu zijdezacht, golvend en kroesvrij.”

Raar
“Sommige mensen vinden het raar als ik vertel dat ik mijn haar niet was met shampoo, maar meestal krijg ik positieve reacties. Als je haar er goed uitziet, dan is het niet beschamend om te vertellen wat je geheim is. Natuurlijk heb ik ook wel eens bad hair days, maar mijn haar ziet er veel beter uit en voelt een stuk gezonder aan. En er is nog een voordeel: ik bespaar veel aan shampoo en andere producten!”

Lees ook: Geverfd okselhaar