Wat nou als jouw school precies in de gaten houdt wat jij doet op social media? Ze bekijken wie jij volgt, wat jij post en hebben precies in de gaten dat jij vaak op de Facebook van je crush kijkt. Voor de leerlingen op een school in Los Angeles is dit helaas werkelijkheid.

Controle
Natuurlijk interesseert deze school zich niet of jij iets te vaak op de fb-pagina van je crush kijkt, maar het houdt alles wel piekfijn in de gaten. De school laat een bedrijf alle 14.000 middelbare scholieren checken op social media. Het bedrijf zoekt uit wat de leerlingen allemaal uitspoken op onder andere Twitter en Facebook.

Waarom?
De reden achter deze actie is om aanwijzingen te vinden voor geweld, drugsgebruik, pesters en leerlingen die zelfmoord willen plegen. Het gaat de school om de veiligheid en het welzijn van de leerlingen. De school kon namelijk, dankzij een test van de actie, al ingrijpen bij een tiener die het op social media over zelfmoord had.
Maar veel buitenstaanders zien de actie als stalken en ook de leerlingen kunnen de actie niet waarderen. Dit kunnen wij ons heel goed voorstellen!
Β