tips productief school

6x tips om productief te zijn op school

Lekker luieren in de zomervakantie zit er niet meer in, want inmiddels spendeer jij je dagen op school. Je hebt je voorgenomen om goed op te letten, maar kletsen met je BFF over die ene hottie tijdens wiskunde is ook wel heel verleidelijk… Speciaal voor jou deze tips om tóch productief te zijn op school.

#1. Bereid je voor op de les

Je boeken, schriftje of rekenmachine in je kluisje laten liggen of je huiswerk niet gemaakt; dit is allemaal demotiverend. Neem daarom ’s avonds even de tijd om je huiswerk te maken en je spulletjes in te pakken voor de volgende dag. Ook weer meteen een geïrriteerde docent minder, yeah!

The Flash Homework GIF by The Paley Center for Media - Find & Share on GIPHY

#2. Ga alleen zitten of naast iemand die je niet afleidt

We know dat zitten naast je bestie supergezellig is, maar je cijfers zijn er waarschijnlijk niet zo blij mee zijn. Je werkt het best als je weinig afleiding om je heen hebt, dus past een babbelende friend niet echt in het plaatje. Genoeg tijd om bij te kletsen in de pauze, girlies.

Lonely Comedy Central GIF by Inside Amy Schumer - Find & Share on GIPHY

#3. Plannen, plannen, plannen

Een planning hebben voor school is megahandig. Zo weet je precies wat je op je schooldag moet doen. Huiswerk maken in een tussenuurtje, een afspraak inplannen met je mentor of nog even langs die ene docent omdat je nog bepaalde vragen hebt. Oeh, en je hebt geen idee hoe satisfying het is om je geplande taken weg te strepen als je ze hebt gedaan.

Organize Sharpie Marker GIF by Sharpie - Find & Share on GIPHY

#4. Krijg genoeg slaap

Tot in de late avonduurtjes scrollen op TikTok of appen met je girlz: we know what it’s like. Dat beeldschermpje helpt alleen niet bij het krijgen van een goed slaapritme, ook omdat het slecht is voor je ogen en je hersenen er onrustig van worden. Leg daarom je telefoon op tijd weg en probeer ongeveer 8 tot 9 uur slaap per nacht te krijgen om goed op school te kunnen opletten.

Baby Reaction GIF - Find & Share on GIPHY

#5. Maak aantekeningen

‘Jongens, maak aantekeningen!’ Die zin heb je je docent vast al vaak horen zeggen en wij zeggen het nog eens. Aantekeningen maken van een les zorgt ervoor dat je aandachtig luistert, je de stof beter onthoudt en het helpt bij het leren van de toets. Win, win, win. Je kunt je aantekeningen ook nog eens mooi maken met leuke kleurtjes, yay! PS Wist je dat je door te markeren dingen nóg beter onthoudt?

Angry Issa Rae GIF - Find & Share on GIPHY

#6. Neem genoeg pauzes

Last but not least: zorg ervoor dat je niet constant superproductief bezig bent op school, want daar word je heel moe van. In de pauze even niet aan je schoolwerk denken is heel belangrijk. Klets lekker met je friends of speel een rustig spelletje om je brein even wat rust te geven. Daarna kun je weer lekker doorgaan met productief zijn!

Shalita Grant GIF - Find & Share on GIPHY

Lees ook:

Beeld: Javier Trueba Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen