examen tips

7x tips voor het leren van je examens

Voor heel veel boys en girls staan ze bijna voor de deur: de eindexamens. No worries, je hebt de afgelopen jaren al zo veel geleerd, dus dit gaat helemaal goed komen. Ben jij toch een beetje zenuwachtig? Dat is helemaal niet erg. Wij hebben zeven handige tips voor je op een rijtje gezet. Succes!

YouTube

YouTube is je best friend forever. Say, whut?! Raak je in paniek, omdat je iets nog steeds niet snapt? Zoek dan naar tutorials op YouTube! Online staan een heleboel filmpjes waarin examenstof op een rustige, duidelijke (en soms ook nog leuke) manier wordt uitgelegd. Van Wiskunde tot Nederlands… Handig!

Leg aan je besties de lesstof uit

Spreek met je bestie af en leg in je eigen woorden de lesstof uit. Hierdoor onthoud je alles nog beter en je komt er gelijk achter als je een onderdeel nog iets beter moet doornemen. Goodluck!

Eet healthy

Eet vooral veel groente en fruit, want dit verbetert je concentratievermogen!

Ontspanning

Het is ook heel belangrijk om te chillen. Om je te kunnen concentreren heb je energie nodig. Zorg er daarom voor dat je ook af en toe de tijd neemt om te ontspannen. Ga bijvoorbeeld lekker in bad of kijk één aflevering van je favoriete serie. WARNING: no binge-watching, chick!

Voorbereiding

Leg de avond van te voren alles al klaar. Bij verschillende examens zijn bepaalde hulpmiddelen heel belangrijk. Een rekenmachine bij Wiskunde, een woordenboek bij Nederlands of een atlas bij Aardrijkskunde. Zorg ervoor dat alles een dag van te voren klaar ligt. Zo hoef je op de dag van je examen hier niet meer over te stressen.

Slapen

Ga op tijd naar bed. Leer niet tot 12 uur ’s nachts door. Hierdoor heb je namelijk veel minder energie als je het examen moet maken. Wil je toch bepaalde stof nog een keer doornemen voordat je examen begint? Sta dan een uurtje eerder op!

Keep calm

Er gaat altijd wel een examen minder goed dan dat je gehoopt had. Dat kan gebeuren! Je mag hier best even van balen babe, maar het is wel belangrijk dat je het daarna zo snel mogelijk vergeet. The show must go on. Wanneer je er te lang in blijft hangen, heeft dit namelijk een slechte invloed op de rest van je examens…

Beeld: Compassionate Eye Foundation/Robert Daly/OJO Images, Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen