Als je van jezelf verlegen bent en een beetje onzeker, kan het best lastig zijn om sociaal te doen op school. Vooral als je net in een nieuwe klas zit… Wil jij spontaner worden en meer mensen leren kennen? Check dan deze tips!

1. Meng je in gesprekken

Wees niet bang om je tijdens de les of de pauze in een gesprek te mengen. Hoor je klasgenoten praten over iets waar jij ook wat van af weet? Ga er dan bij staan en praat mee! Misschien is het even een beetje awkward, maar het zal echt niet zo zijn dat iemand je weg zal sturen… No worries!

2. Ga om met vrienden van jouw vrienden

Organiseer een feestje en vraag of je friends ook hun vrienden willen meenemen. Zo kan je heel easy nieuwe mensen leren kennen!

3. Spontaner worden? Fake zelfvertrouwen

Dit trekt van nature mensen aan. Wees niet bang om te praten en voor je mening uit te komen. Mensen zullen het waarderen!

4. Ga naar schoolactiviteiten

Organiseert jouw school een sportwedstrijd of reisje naar het buitenland? Schrijf je in, desnoods samen met een vriendin! Dit is een supergoede manier om nieuwe mensen te leren kennen.

5. Praat met ‘makkelijke doelen’

Een gesprek beginnen met iemand die je niet kent, is lastig en daarom is het slim te beginnen met de ‘makkelijkste doelen’. Dit zijn bijvoorbeeld klasgenoten waar je al eens mee samen hebt gewerkt of waar je wel eens mee hebt geluncht. Vraag diegene bijvoorbeeld naar het huiswerk of organiseer samen een activiteit voor de hele klas.

Lees ook: 13 kleine dingen die je schooldag beter maken

6. Lach en wees vriendelijk

Probeer zo veel mogelijk te lachen, want op deze manier zijn meer mensen geneigd tegen je te praten. Lach om wat anderen zeggen (niet te overdreven of course) en wees vriendelijk tegen iedereen. Bied bijvoorbeeld je hulp aan bij een moeilijke rekensom, als je goed in wiskunde, natuurlijk.

7. Geef complimentjes

Iedereen vindt het leuk om complimentjes te krijgen. Je voelt je er goed door en het zorgt er automatisch voor dat je diegene ook aardiger vindt.

8. Praat tegen klasgenoten die stil lijken

Dit is makkelijker dan praten tegen de popiejopies… Soms lijkt het alsof verlegen mensen niet geïnteresseerd in je zijn, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Dus go for it! Zo wordt spontaner worden een stuk makkelijker!

Lees ook: 8 tips voor het maken van vrienden