Elke dag de pil slikken begint langzaam maar zeker ouderwets te worden. Tegenwoordig bestaat er een hele nieuwe generatie voorbehoedsmiddelen. Maak kennis met:

Moderne voorbehoedsmiddelen

De pleisterpil
Eén keer per week plak je een huidkleurige pleister op je lichaam en die zorgt er voor dat je niet zwanger kunt worden. De pleister zorgt er namelijk voor dat de hormonen die ook in de pil zitten, via je huid in je lichaam terechtkomen. Net als bij de pil kun je je menstruatie regelen met deze pleister. Gewoon een kwestie van een nieuwe pleisterpil plakken in je stopweek. Je kunt er gewoon mee zwemmen en sporten.

De anticonceptiering
Deze zachte, flexibele kunststof ring draag je ín je vagina, net als een tampon. Daar geeft de ring hormonen af die er voor zorgen dat je niet zwanger wordt. Volgens zeggen is de ring net zo betrouwbaar als de pil, alleen krijg je minder hormonen binnen. Je draagt hem drie weken, daarna haal je hem eruit en word je ongesteld. Als je geen zin hebt om ongesteld te worden, doe je gewoon weer een nieuwe ring in. Dat gaat net zo gemakkelijk als een tampon.

Het hormoonspiraaltje
Dit is een variant op het spiraaltje dat al langer bestaat met als grote verschil dat dit spiraaltje hormonen bevat. Het wordt door een arts in je vagina geplaatst en kan daar 5 jaar blijven zitten. Met zo’n spiraaltje kun je niet zelf je menstruatie regelen en als je er vanaf wilt, zul je weer naar de dokter moeten.

Het anticonceptiestaafje
Hierbij wordt een staafje dat hormonen afscheidt onder je huid in je arm aangebracht. Het staafje beschermt je drie jaar tegen een ongewenste zwangerschap. Je kunt hiermee je menstruatie niet regelen en je kunt ook wat onregelmatiger ongesteld worden. Het staafje wordt door je huisarts ingebracht en verwijderd.