Het is vanavond pakjesavond en dat betekent dat je je mag volproppen met pepernoten, chocoladeletters en marsepein. Vind je dit niet origineel genoeg? Maak dan chocolademousse met speculaas!

Wat heb je nodig?
– 200 ml slagroom
– 1,5 theelepel speculaaskruiden
– 2 eieren
– 50 gram poedersuiker
– 150 gram pure chocolade
– suikerdecoratie (verkrijgbaar bij Xenos)

Wat moet je doen?
– Klop met een mixer de slagroom met de speculaaskruiden in een kom stijf
– Splits de twee eieren
– Klop in een kom de eidooiers tot een romige crème
– Klop in een andere kom de eiwitten stijf
– Voeg de poedersuiker toe
– Klop net zolang totdat je de kom kunt omkeren zonder dat het eiwit uit de kom valt
– Smelt au bain Marie de stukje chocolade
– Schenk de chocolade roerend bij het eiwit
– Schep de helft van de speculaasroom erdoor
– Spatel ook het eiwit erdoor
– Schep tenslotte de rest van de speculaasroom erdoor zodat een marmereffect ontstaat
– Schep de mousse in vier bekers
– Zet de mousse minimaal twee uur in de koelkast om te stijven
– Haal daarna de chocolademousse uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen
– Versier de mousse met suikerdecoratie

Meer leuke recepten? Check dan het boek 40 recepten voor feestmenu’s, te koop bij Xenos.