Onze columnist Patricia schrijft elke week een GIRLZ-report over allerlei stuff. Patricia: “Heb jij een vak waar je superslecht in bent? Waar je helemaal niets van snapt, ook al wordt het 10 keer uitgelegd? Misschien ga je dit vak nu wél begrijpen, omdat je hiervan een niveau lager mag volgen.”

Van vwo naar havo-niveau
“Zit je bijvoorbeeld op het vwo en bak je helemaal niets van ingewikkelde wiskundesommen? Dan zou je in dit vak les kunnen krijgen op havo-niveau. Hierover is de Tweede Kamer druk aan het discussiëren. De Onderwijsraad vindt dat het niet moet kunnen om een vak op een lager niveau te doen, omdat je het jezelf dan te gemakkelijker kunt maken. Anderen vrezen dat de waarde van je diploma naar beneden gaat.”

What about you?
“Persoonlijk ben ik wel erg enthousiast over dit idee. Het zou mij wellicht lange nachten scheikundige formules ontrafelen gescheeld hebben. Wat vind jij van dit idee? En welk vak zou jij dan het liefst een niveau lager willen volgen?”

In het nieuwe nummer van GIRLZ kun je de column van Patricia lezen! Je kunt haar ook op InstagramTwitter en Facebook volgen.

Lees ook: GIRLZ-Report – Binnenkort geen Facebook meer als je jonger dan 16 bent?