Leuk: op vakantie gaan. Niet leuk: koffer inpakken. Zie jij als een berg tegenop om je koffer in te pakken, gewoonweg omdat je koffer te klein is en daarom niet kunt kiezen welk strandjurkje of zomers rokje je meeneemt? Lees onze tips en je houdt zelfs ruimte over om op vakantie leuke spulletjes te kopen!

Oprollen
Vouw je kleding niet op, maar rol het op! Je kunt veel meer leuke zomerjurkjes, bikini’s en shorts kwijt én het kreukelt niet zo erg.

Vriendinnen
Als je met je vriendinnen op vakantie gaat, kun je met hen afspreken dat de één een stijltang meeneemt en de ander een föhn. Dat scheelt weer gewicht en ruimte! Ga je met je ouders en neemt je moeder geen föhn mee? Dan kun je ook altijd een inklapföhn kopen.

Kopen
Shampoo, conditioner, deodorant: het zijn allemaal spulletjes die bij elkaar zwaar wegen. Gelukkig kun je deze in het buitenland ook kopen, dus hoef je er niet mee te sjouwen. Als je dat niet wilt, kun je ook een klein reisflesje kopen en je shampoo daarin overgieten.

Handbagage
Neem je een klein tasje mee als handbagage? In de meeste gevallen mag je 10 kilo handbagage meenemen. Overweeg daarom een rugtas om te doen en daar ook spulletjes, zoals boeken en je foto- of videocamera, in te stoppen.

Aantrekken
Doe je zwaarste schoenen aan en trek je dikke vest aan, want in Nederland is het toch nooit zo warm en bij aankomst kun je meteen je vest dumpen in je rugzak. Zo bespaar je ruimte en gewicht.

Deze jongen heeft de tips al gelezen en is echt master in het inpakken van zijn koffertje: