Helaas is de tijd van het huiswerk maken weer begonnen. Maar met deze tips vlieg je door je schoolwerk heen en hou je genoeg tijd over om lekker te relaxen met je vriendinnen!

Goede smoes
Pak eerst een groot glas drinken en iets lekkers erbij, dat is namelijk belangrijk voor je concentratie! En natuurlijk ook een goede smoes voor die zak chips. Haal daarna alles weg wat je kan afleiden. Ja, ook je smartphone en laptop! Sluit je even helemaal af van de buitenwereld, je huiswerk is dan veel sneller klaar!

Geheugensteuntje
Veel leerwerk? Gebruik dan ezelsbruggetjes. Laat iemand je overhoren en helpen bij het bedenken van gekke ezelsbruggetjes. Als je dan je toets aan het maken bent, herinner je je zeker weten dat rare geheugensteuntje nog!

Strepen maar
Moet je grote lappen tekst leren? Begin niet gelijk enthousiast alles te onderstrepen. Lees eerst de hele alinea, bedenk dan voor jezelf wat de belangrijkste zin is en onderstreep dat stukje. Zo zul je het sneller onthouden!

Cadeautjes
Het is altijd fijn om ergens naar uit te kunnen kijken. Geef jezelf daarom een cadeautje als je je huiswerk af hebt. Beloof jezelf bijvoorbeeld dat je na je huiswerk een aflevering van GTST mag kijken.

Surprise!
Schrijf alles goed op in je agenda, zodat je niet op school komt en opeens een toetsblaadje voor je neus geschoven krijgt!

Stampwerk
Vind jij het ook altijd zo vreselijk om woordjes te stampen? Er zijn genoeg websites die het leuker maken en vooral sneller laten gaan! Je kunt je bijvoorbeeld online laten overhoren op de site van wrts. Je hoeft alleen je woordjes in te voeren en je kunt aan de slag!

Vervelend!
Begin met de vervelendste opdracht, daar zie je het meeste tegenop en daarom ben je ook het meest opgelucht als hij af is! Daar ben je alvast vanaf.

Zo voor mekaar
Een mega opdracht? Vaak weet je niet waar je moet beginnen! Hak hem in kleinere stukjes (bijvoorbeeld per hoofdstuk of onderwerp). Als je elke dag een deel van de opdracht maakt, is het zo voor elkaar!