Ik ben een meisje van 15 jaar. Mijn ouders zijn drie jaar geleden gescheiden. Mijn moeder heeft nu een nieuwe vriend met wie ze binnenkort wil gaan trouwen.

Ik ga elke twee weken naar mijn vader en met hem gaat het heel goed. Maar ik kan niet opschieten met mijn toekomstige stiefvader. Hij heeft me gisteren heel hard geslagen en het doet nog steeds pijn. Ik zou het wel willen vertellen aan mijn ouders, maar dan ben ik bang dat mijn vader weer boos wordt. Help me alsjeblieft, want ik ben wanhopig! Wat moet ik doen? Rammetje

Als je vader zoiets zou hebben gedaan toen je ouders nog getrouwd waren, zou je het dan wel hebben verteld? Waarschijnlijk wel, omdat het in dat geval over je vader ging. Je zou het je moeder zelfs vertellen als hij het nu alsnog had gedaan. Maar omdat het om de nieuwe vriend van je moeder gaat, durf je niets te zeggen. Toch is het belangrijk dat je dat wel doet. Binnenkort zijn ze getrouwd en dan is hij Γ©cht je stiefvader. Ook al is je moeder nog zo gelukkig met je stiefvader, hij mag jou niet slaan. Nooit! Je moeder moet dat weten, want zij is de enige die ervoor kan zorgen dat het niet nog een keer gebeurt. Jij bent haar dochter, ze zal alles doen om je te beschermen. Vertel het haar dus, dan kan ze je helpen. En als zij je niet wil helpen, vertel het dan tegen je vader of iemand anders die je vertrouwt. Dit mag niet nog een keer gebeuren!

Lees ook: Zo onderhandel je met je ouders