Ik ben een meisje van 15 jaar. Mijn ouders zijn drie jaar geleden gescheiden. Mijn moeder heeft nu een nieuwe vriend met wie ze binnenkort wil trouwen.

Ik ga elke twee weken naar mijn vader en met hem kan ik het heel goed vinden. Ik kan echter niet goed opschieten met mijn toekomstige stiefvader. Hij heeft me gisteren zelfs heel hard geslagen en het doet nog steeds pijn! Ik zou het wel willen vertellen aan m’n moeder en vader, maar dan ben ik bang dat hij weer boos wordt. Help me alsjeblieft, want ik ben radeloos! Wat moet ik doen?Rammetje

Als je vader zoiets zou hebben gedaan toen je ouders nog getrouwd waren, zou je het dan wel hebben verteld? Waarschijnlijk wel, omdat het in dat geval over je vader ging. Je zou het je moeder zelfs vertellen als hij het nu alsnog had gedaan. Maar omdat het om de nieuwe vriend van je moeder gaat, durf je niets te zeggen. Toch is het belangrijk dat je dat wΓ©l doet. Binnenkort zijn ze getrouwd en dan is hij Γ©cht je stiefvader. Ook al is je moeder nog zo gelukkig met je stiefvader, hij mag jou niet slaan. Nooit! Je moeder moet het weten, want zij is de enige die er voor kan zorgen dat het niet nog een keer gebeurt. Jij bent haar dochter, ze zal alles doen om je te beschermen. Vertel het haar dus, dan kan ze je helpen. Als zij je niet wil helpen, vertel het dan aan je vader of aan iemand anders die je vertrouwt. Nogmaals: dit mag niet nog een keer gebeuren!