Als ik ergens (op school bijvoorbeeld) mijn naam moet zeggen, begin ik te stotteren. Ik ben er op de lagere school al heel erg mee gepest en ik ben bang dat het opnieuw gaat gebeuren.

Het is een poosje minder geweest, maar nu lijkt het hetzelfde te worden als vroeger. Wat moet ik doen? Ik durf nauwelijks nog iets te zeggen en al helemaal niet als ik iemand niet goed ken of in een volle klas of zo. Anoniem

Stotteren is iets wat een grote invloed kan hebben op je zelfvertrouwen. Zeker als je daar in het verleden mee bent gepest. Het is ook iets waar je niet gemakkelijk zelf vanaf komt. Als je nu hulp zoekt, is de kans groot dat je snel van je probleem af bent. Doe je dat niet, dan kan het juist steeds erger worden. Ga dus naar je huisarts en laat je doorverwijzen naar een logopediste of stottertherapeut. Niemand hoeft te weten dat je daar naartoe gaat, dus je hoeft ook niet bang te zijn dat ze je daarmee gaan pesten. Kijk anders eens op www.stotteren.nl. Daar vind je heel veel informatie over stotteren en wat je eraan kunt doen.