jongen uit mijn klas wordt gepest

Talk: ‘Een jongen uit mijn klas wordt gepest’

‘Ik vind het echt zo zielig en vervelend voor die jongen, want hij doet helemaal niks verkeerd. Wat kan ik er tegen doen?’

Een jongen uit mijn klas wordt heel erg gepest door kinderen uit andere klassen.

Ik weet echt niet wat ik moet doen en ik zit er heel erg mee. Iedereen noemt hem dik en nog veel ergere dingen! Hij is altijd alleen en wordt buitengesloten. Een keer waren we in de kantine en toen zag ik dat-ie zelfs werd geduwd. Ik vind dit dus echt niet kunnen en ik wil hem heel graag helpen, maar mijn vriendinnen zeggen dat ik dan zelf in de problemen kom… Ik wil dat dit stopt, help.

Wat erg voor jouw klasgenoot…

Je vriendinnen hebben gelijk, maar toch is het goed om voor de jongen die gepest wordt, op te komen. Wanneer je wordt gepest kan het lastig zijn om voor jezelf op te komen. Hulp van buitenaf kan iemand net dat zetje geven om de volgende keer beter voor zichzelf op te komen. Vraag je vriendinnen en andere klasgenoten om dit samen met jou te doen, zodat jullie met een grotere groep zijn. Probeer rustig te blijven en maak de pesters duidelijk dat dit gedrag niet oké is. Misschien kun je samen met de jongen uit je klas naar jullie mentor gaan? School kan helpen om ervoor te zorgen dat het pesten stopt, zeker als jij en je andere klasgenoten achter hem staan en het voor hem opnemen.

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees ook:

Beeld: Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zou jij voor je klasgenoot opkomen?

Gerelateerde artikelen