ex quiz snel boos ruzie met vriendin eczeem boos gooien mijn moeder doet boos ruzie moeder

Talk: ‘Ik word vaak boos om niets’

‘Lieve GIRLZ, ik ben de laatste tijd snel boos om helemaal niets. Ook merk ik dat ik me gemeen gedraag tegenover mijn familie. Wat kan ik hieraan doen?’

Ik ben ook supervaak chagrijnig

Ik zit nu zo’n beetje in de puberteit en ik ben vaker chagrijnig en zo. Nu is het alleen zo dat ik soms zo boos kan worden om helemaal niets, en dan ga ik heel kattig tegen mijn ouders of broertjes doen. Dan ren ik naar mijn kamer, maar dan voel ik me gelijk alweer heel erg schuldig en krijg ik er spijt van. Wat moet ik doen?

Anoniem

Dat je zo boos wordt, ligt waarschijnlijk aan de puberteit

Dat zijn namelijk van die typische puberteitsbuien die je overkomen en waar je bijna niets tegen kunt doen. Maar het is wel goed van je dat je ze herkent en dat je ziet dat er iets gebeurt met jou waar je op dat moment even geen controle over hebt. Zo’n prikkelbare bui tegenhouden is niet makkelijk, maar je kunt wel na afloop je excuses aanbieden of even extra aardig zijn om het goed te maken als je boos bent geweest. Op die manier weten je ouders en je broertjes dat het niet aan hen ligt en is alles snel vergeten en vergeven.

Stel hier jouw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees ook:

Beeld: 123RF

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Word jij snel boos?

Gerelateerde artikelen