radeloos ik denk aan zelfmoord

Talk: ‘Ik denk aan zelfmoord plegen’

Ik denk vaak aan zelfmoord, alleen ik durf het niet. Ik wil mensen geen pijn doen. Ik heb mezelf wel al een keer gesneden. Ik weet niet wat ik aan deze gedachte kan doen. Ik durf het niet aan mijn ouders te vertellen.

Ik denk vaak aan zelfmoord plegen, alleen ik durf het niet.

Ik zou wel heel graag zelfmoord willen plegen, maar ik wil mensen geen pijn doen. Mijn vriendinnen zeggen dat ik het echt niet moet doen. Ik heb mezelf wel al een keer gesneden, maar ik weet niet wat ik aan deze gedachte kan doen. Aan mijn ouders vertellen durf ik niet.

Ik ben gewoon nu de weg kwijt en ik hoop dat jullie me kunnen helpen en dit in het blad zetten. Alvast bedankt.

Een verward meisje

Je bent in de war, zeg je en je hebt blijkbaar problemen waardoor je gaat denken dat er maar één uitweg is.

De weg die jij wilt kiezen, die van zelfmoord plegen, is onomkeerbaar. Als de situatie echt heel erg is, dan is er maar één echte oplossing en dat is praten met mensen die je kunnen helpen. Je ouders bijvoorbeeld. Ze zullen zeker niet boos worden als ze horen dat jij verdriet hebt. Ze zullen er juist alles aan doen om samen met jou je problemen op te lossen. Dan heb je ook nog je vriendinnen die jou willen helpen om er weer bovenop te komen. Er zijn genoeg mensen om je heen die van jou houden en jou willen helpen. Gebruik die hulp en die liefde om de positieve kanten van het leven weer te leren zien, want die zijn er. Je moet ze alleen weten te vinden. Met deze gedachten kun je ook naar de huisarts en gaan. Er is ook een stichting: 113 Zelfmoordpreventie. Je kunt hen anoniem bellen op 0900-0113 of je kunt chatten op de website. Blijf in ieder geval niet in je eentje met dit vervelende gevoel rondlopen.

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen