school zwaar veel wiskunde middelbare school centrale eindexamens examenvrees wiskunde

Talk: ‘Ik haat school’

‘Ik heb echt een heel groot probleem. Ik haat school namelijk. Ik ben blijven zitten en nu zit ik met allemaal stomme, veel jongere kinderen in de klas.’

Ik haat school echt.

Ik heb echt een heel groot probleem. Ik haat school namelijk. Ik ben blijven zitten en nu zit ik met allemaal stomme, veel jongere kinderen in de klas. Mijn vriendinnen zijn wel overgegaan. Ik heb ook een ontzettende hekel aan leren. De havo is gewoon veel te moeilijk voor mij. Ik lig er ’s nachts wakker van omdat ik er zo tegenop zie om weer naar dat vreselijke gebouw en die afschuwelijke leraren te moeten.

Geef het gewoon een kans.

Ouders willen altijd het beste voor hun kind. Daar moet je vanuit gaan. Maar soms grijpen ze te hoog. Misschien zou het beter voor je zijn om een stapje terug te doen. Aan de andere kant, soms is het niet verkeerd om een jaartje over te doen. Omdat je de stof al een keer hebt gehad, is het werk gemakkelijker en kun je het tempo beter volhouden. Misschien dat dan wel blijkt dat havo toch niet te hoog voor je is… Geef het gewoon een kans. Dat geldt ook voor de kinderen in je klas. Als jij met een negatieve houding in de klas zit, gaan ze je niet leuk vinden. Blijf positief denken en maak er het beste van. En je vriendinnen kun je tijdens de pauzes en na school toch nog gewoon blijven zien?

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees ook:

Beeld: 123RF

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vind jij het stomst aan school?

Gerelateerde artikelen