Ik heb een vriendin die problemen thuis heeft. Haar moeder is nooit thuis en als ze daar iets van zegt, zegt haar moeder: β€˜Ga maar naar een tehuis als het je hier niet bevalt!’ Dat vind ik niet normaal!

Ze kleedt zich ook heel erg sexy (mijn moeder vond haar een hoertje) en ze was ook verliefd op een leraar van mijn school! Ik mag van mijn ouders niet bij mijn vriendin thuis komen, want het is niet normaal hoe die ouders doen. Ze zijn gescheiden en haar moeder heeft een vriend waarmee ze heel vaak ruzie heeft. Ik wil haar niet kwijt als mijn beste vriendin. Ze is een goede vriendin voor mij. Ik mag alleen met haar shoppen of naar de bios ofzo, maar ik mag niet naar haar huis want haar moeder laat haar gewoon de vloeren dweilen en de badkamer schrobben en zo. Kunnen jullie mij helpen? Ik zit er erg mee!

Waarschijnlijk vind je vriendin het ook niet leuk als je bij haar op bezoek komt. Het is daar vast ook niet zo gezellig. Het beste dat je voor haar kunt doen, is gewoon een goede vriendin zijn en blijven. Nodig haar wat vaker bij jou thuis uit zodat ze even thuis weg is. En blijf vooral leuke dingen met haar doen. Je kunt haar problemen niet voor haar oplossen, maar je kunt haar leven wel leuker maken. Dan weet ze dat ze er niet alleen voor staat.

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Beeld: 123RF

Lees ook: