vriendinnen erbij horen buitengesloten familie haat me ruzie thuis

Talk: ‘Ik voel me buitengesloten’

‘Lieve GIRLZ, ik heb een groot probleem: ik heb vrienden, maar ik heb het gevoel dat ze me buitensluiten. Nu voel ik me buitengesloten en ik weet niet wat ik moet doen.’

Ik heb alleen maar ruzie met hen.

Het gaat de laatste tijd helemaal niet goed met mij. Ik heb het gevoel dat ik wordt buitengesloten door mijn vrienden en dat er niemand op de wereld is die nog van mij houdt. Zelfs mijn ouders niet want met hen heb ik alleen maar ruzie. Soms wil ik daardoor zelfs niet meer leven.

Anoniempje

Praat met de mensen om je heen!

Als je vaak ruzie met je ouders hebt, betekent dat helemaal niet dat ze niet van je houden. Integendeel: als het ze helemaal niets kon schelen hoe het met jou ging, zou je nergens gedoe over hebben. Natuurlijk houden ze van je.
Dat geldt ook voor je vrienden en vriendinnen. Maar soms vergeten we om dat te laten merken en dan kun je het gevoel krijgen dat er niemand is die om je geeft en je buitengesloten voelen. In plaats van te vragen om hulp, sluit je je dan nog verder af van de mensen om je heen waardoor je je nóg eenzamer voelt. De mensen om je heen denken dan weer dat je liever met rust gelaten wilt worden en zo wordt de situatie alleen maar erger. En dat is precies wat er niet moet gebeuren.

Als je niet lekker in je vel zit, praat daar dan over met de mensen om je heen. Ze zullen maar al te graag bereid zijn om je te helpen. Ga dus naar je ouders, je vrienden, een familielid of iemand op school die je vertrouwt en vertel hem of haar hoe je je voelt. Je zult zien dat er wel degelijk mensen zijn die om je geven.

Stel hier jouw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees ook:

Beeld: 123RF

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat moet dit meisje doen?

  • tessie
    Tessa Van Doorn
    Reactie: ''Integendeel: als het ze helemaal niets kon schelen hoe het met jou ging, zou je nergens gedoe over hebben.'' Sorry, maar dat is niet waar. Ik heb zelf toxische en giftige ouders, en ze kunnen helemaal niks schelen hoe het met mij gaat, maar ze creeren altijd gedoe, komt juist omdat ze me het leven zuur willen maken.
    Beantwoorden

Gerelateerde artikelen