vwo havo

Talk: ‘Ik weet niet of ik vwo of havo moet doen’

‘Lieve GIRLZ, ik zit heel erg te twijfelen of ik op havo blijf of naar het vwo ga. Mijn ouders maken er ruzie over… Wat moet ik doen?’

Vwo of havo?


Mijn ouders zijn al een paar jaar geleden gescheiden, daar heb ik niet veel last meer van. Alleen maken ze steeds ruzie over of ik naar het vwo moet gaan of op de havo moet blijven. Ik wil niemand teleurstellen en ik heb hier heel veel last van. Kunnen jullie me helpen?

Anoniem

Wat wil jij?

Je ouders maken daar ruzie over, maar wat wil jij? Dat is het allerbelangrijkste! Je ouders mogen best met jou meedenken en je advies geven, maar je hoeft niemand te pleasen en je moet voor jezelf kiezen, want het is jouw toekomst. Ga bij jezelf na of je denkt dat je vwo aan kunt en of je dat van meerwaarde vindt. Kijk ook eens naar banen die jou leuk lijken en wat voor niveau je daarvoor nodig hebt. Als jij havo goed genoeg vindt omdat je voor jouw droombaan niet meer nodig hebt, is dat natuurlijk ook prima. Praat hier ook eens met je mentor over, want hij/zij kent jou en weet hoe jij bent in de klas en hoe je punten zijn.

Stel hier jouw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees ook:

Beeld: Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen