boos

Talk: ‘Ik word snel boos’

Hai Girlz, ik heb sinds een tijdje geen controle over mijn boosheid. Ik word zomaar boos en kan er niets aan doen. Ik ga schreeuwen en huilen, maar ik wil dit helemaal niet. Wat moet ik doen?

Ik word de laatste tijd heel snel boos

Hey GIRLZ, jullie magazine is top, maar ik heb een vraag. Ik ben 12 en de laatste tijd word ik heel snel geïrriteerd en word ik om het minste geringste boos. Mijn familie reageert dan ook fel, maar ik kan er gewoon niks aan doen. Het lijkt alsof het vanzelf gaat. Mijn tweelingbroer en ik kibbelen ook enorm veel de laatste tijd. Dan zegt hij altijd: ‘Puber!’ en raak ik nog pissiger. Ik kan mezelf niet inhouden. Wat is er mis met mij?
xx E.

Je bent aan het puberen

Omdat je nu in een leeftijd bent waar de hormonen door je lijf (beginnen te) gieren, kun je last krijgen van stemmingswisselingen en een korter lontje hebben. Er is dus gelukkig niks mis met jou, maar je broer heeft misschien wel een beetje gelijk: je wordt een puber, hihi. Probeer genoeg te bewegen en te slapen, want dan voel je je vaak al fijner in je vel. Verder kan het helpen om ouderwets tot tien te tellen voordat je reageert wanneer iets je boos maakt. Ook kan het voor je familie fijn zijn om sorry te zeggen nadat je boos bent geweest en aan te geven dat je soms niet weet waar het vandaan komt. Hopelijk begrijpen ze het. Good luck!

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beeld: Paula Winkler, Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen