psycholoog

Talk: ‘Is het gek als ik naar een psycholoog ga?’

Ik ben bang dat mensen mij gaan uitlachen… 

Ik ben al een tijdje een beetje depressief en mijn moeder zegt dat ik met een psycholoog moet gaan praten. Dat durf ik alleen niet, omdat ik bang ben dat mensen mij gaan uitlachen. Is het gek als ik naar een psycholoog ga?

Het is niet raar om naar een psycholoog te gaan.

Niemand hoeft toch te weten dat je naar een psycholoog gaat? Dat is iets wat je voor jezelf doet, net zoals dat je naar de dokter of naar de tandarts gaat. Dan ga je toch ook niet tegen iedereen vertellen waarom je bent gegaan en wat die heeft gedaan? Dat is hetzelfde met een psycholoog: hij of zij is niets meer dan iemand die jou helpt om lekkerder in je vel te zitten. Als je geen zin hebt om dat tegen iemand te zeggen, dan hoeft dat ook niet. Dan hoef je ook niet bang te zijn dat iemand je uitlacht. Sterker nog: de psycholoog kan jou weer helpen om meer zelfvertrouwen te krijgen waardoor je niet meer bang bent dat iemand je uitlacht. En dan word je sterker en vrolijker. Doe het gerust, je wordt er echt niet slechter van. En als je het niet leuk vindt, kun je er altijd mee stoppen.

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beeld: 123RF

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ben jij ooit naar een psycholoog geweest?

  • softijsje_1711
    softijsje_1711
    Reactie: Nee
    Omdat: Nee, maar je kan het ook gewoon voor jezelf houden en nog een tip voor als ze er achterkomen en ze gaan je uitlachen, jij hebt het beste gedaan, hulp gezocht en dat is het beste voor jou.❤️?
    Beantwoorden

Gerelateerde artikelen